چاپ دوم مجموعه داستانی از یک نویسنده پاکستانی
بلک بلاگ: مجموعه داستان زن گفت، مرد گفت اثر حنیف قریشی، نویسنده پاکستانی ـ انگلیسی برای دومین مرتبه تجدید چاپ شد.
به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، مجموعه داستان «زن گفت، مرد گفت» نوشته حنیف قریشی با انتخاب و ترجمه پژمان طهرانیان جدید ترین مجموعه ای است که از این نویسنده پاکستانی-انگلیسی در نشر افق انتشار یافته، به چاپ. دوم رسید.
ازآنجایی که قریشی، در کنار رمان و داستان، نمایشنامه و فیلم نامه هم می نویسد، اغلب داستان هایش با دیالوگ پیش می روند و با فضاسازی، روان شناسیِ شخصیت ها و پرداختن به جزئیاتِ حتی به ظاهر کم اهمیتِ روابط افراد، خواننده را به سرعت وارد جریان اصلی داستان می کند. در پایان کتاب، مطالبی به قلم نویسنده آمده اند که به تجربیات و مکاشفاتش در عالم نویسندگی و نشر پرداخته است؛ روایتهای شخصیِ جذابی که در خواندنی بودن دستِ کمی از داستان های کتاب ندارند و در کنار آنها ترسیم کننده تصویری کامل تر از این نویسنده مهم معاصرمان اند.
حنیف قریشی در ژانویهی سال ۲۰۲۳ در شهر رُم زمین خورد و در اثر ضایعه ای نخاعی بخشی از مهارت های حرکتی خویش را از دست داد. او نوشته هایش را گاه در توئیتر (شبکهی ایکس) به اشتراک می گذارد. نوشته های وی ریح و دوست داشتنی و عمیق اند، از رنج هایی که تنها در چارچوب جسمانی باقی نمی مانند.
حنیف قریشی نویسنده ای است که شاید در ظاهر داستان هایش فرم و قالب پیچیده ای نداشته باشند. اما آن چه او بدان می پردازد، به اندازه تمام انسان هایی که زیسته اند، پیچیده و فراگیر است. در «زن گفت، مرد گفت» هم دقیقا همین رویکرد را می بینیم. شخصیت های داستان هایش در زن گفت، مرد گفت درگیر مسائلی به ظاهر روزمره می شوند، اما آن چه خواننده میان خطوط می یابد، تا مدت ها در ذهنش باقی خواهد ماند. او به موضوع هایی مانند هویت، مهاجرت، زندگی چندفرهنگی، جنسیت و جامعه طبقاتی می پردازد. از این منظر، نویسنده ای موفق است، چونکه داستان ها و شخصیت هایی خلق می کند که نه تنها ملموس، بلکه بسیار واقعی اند. او بعنوان نویسنده ای که ریشه در دو فرهنگ مختلف دارد، تضادها، چالش ها و فرصت های ناشی از زندگی در یک جامعه چندفرهنگی را به خوبی ترسیم کرده است. این مورد برای جهان امروز که هر روز بیشتر بسمت تعاملات بین فرهنگی می رود، بسیار معنادار و مرتبط می باشد. آثار قریشی به مسایل روز سیاسی و اجتماعی همچون نژادپرستی، تبعیض، و بحران های هویتی و مذهبی هم می پردازند. او نه تنها دغدغه های فردی و روان شناختی جوامع حاشیه نشین را به تصویر می کشد، بلکه وضعیت سیاسی و اجتماعی جوامع غربی و مشکلات جهانی شدن را هم بازتاب می دهد. این رویکرد سبب شده آثارش همچنان در فضای ادبی معاصر مورد توجه قرار بگیرند.
این مجموعه داستان که هفت داستان دیگر هم در آن قرار گرفته توسط نشر افق در ۱۶۸ صفحه با قیمت ۱۹۵ هزار تومان راهی بازار کتاب شده است.
منبع: بلك بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب