در حاشیه نمایشگاه هوایی كیش؛
برگزاری شب خاطره گویی خلبانان جنگ
به گزارش بلک بلاگ، شب خاطره گویی خلبانان جنگ و دفاع مقدس در حاشیه نمایشگاه هوایی کیش برگزار گردید.
به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، شب خاطره گویی خلبانان جنگ و دوران دفاع مقدس، به بهانه صدمین سالگرد تاسیس نیروی هوایی شامگاه پنجشنبه ۲۲ آذر در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه هوایی کیش برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم، امیر خلبان حسین شاهین نژاد از خلبانان پیشکسوت هواپیمای شکاری MIG29 و دبیر کانون خلبانان بعنوان مدیر جلسه، به بیان مقدمات بحث، تاریخ نیروی هوایی ایران و مسیری که از گذشته تا امروز طی کرده پرداخت.
سپس امیر خلبان جلال آرام از خلبان های شکاری F5 در سالهای جنگ به بیان مطالبی در رابطه با شروع جنگ، تجاوز صدام حسین و پاسخ ایران به این تجاوزات پرداخت. این خلبان، ازجمله خلبان های پایگاه هوایی دزفول بوده که در پروازهای نجات این پایگاه حضور داشته و مشروح حضورش در این مأموریت ها پیشتر از قالب گفتگویش با مهر انتشار یافته است.
سخنران بعدی این مراسم امیر خلبان علی اکبر زمانی بود که به بیان خاطره خود از پرواز با امیر خلبان زنده یاد محمود اسکندری برای نابودی پل استراتژیک عراق روی اروندرود و در نتیجه آزادی خرمشهر پرداخت. این خلبان که پروازهای زیادی را همراه با محمود اسکندری داشته و از مقطعی، بعنوان معلم خلبان هواپیمای فانتوم F4 و سپس MIG29 فعالیت داشته، در این خاطره، آزادسازی خرمشهر را به خاطر پرواز عجیب محمود اسکندری و انهدام صد در صد موفق پل اروندرود عنوان نمود و گفت خرمشهر توسط محمود اسکندری آزاد شد.
روایت چگونگی اجرای عملیات حمله به پایگاه های سه گانه H3 (الولید) در عمقی ترین نقاط خاک عراق، نزدیک مرز اردن، بخش دیگر این نشست بود که به عهده امیر خلبان فرج الله براتپور گذاشته شد. این خلبان پیشکسوت شکاری فانتوم، ضمن یادکرد از خلبانانی چون زنده یاد علی صابونچی، قاسم پورگلچین، فریدون ایزدستا و... جزئیات حمله به پایگاه های الولید را شرح داد. براتپور همینطور خاطره همراهی در نجات جلیل پوررضایی و کابین عقبش بهمن سلیمانی بعنوان دیگر خلبانان فانتوم در شروع جنگ، را به خواسته حاضران روایت کرد.
امیر خلبان حشمت رضایی از خلبانان ترابری دوران دفاع مقدس هم سخنران بعدی این مراسم بود که دقایقی را در رابطه با سختی های فعالیت ترابری و سوخت رسانی به شکاری های نیروی هوایی در دوران جنگ پرداخت و نکاتی را در رابطه با تانکرهای سوخت رسان 707 و 747 نیروی هوایی مطرح کرد؛ ازجمله اینکه ما سوخت رسان هایی در اختیار داریم که نیروی هوایی اسرائیل هنوز در آرزوی آن هاست و هنوز هم آنها را ندارد.
سخنران بعدی این شب خاطره گویی، امیر خلبان فضل الله جاویدنیا بود که در طول سالهای جنگ بعنوان خلبان هواپیمای رهگیر F14 به خدمت پرداخته و مأموریت های مختلفی را در کارنامه خود ثبت کرده است. امیر جاویدنیا هم به بیان خاطراتی در رابطه با نبردهای هوایی در دوران دفاع مقدس و اسکورت کشتی های نفتکش و پشتیبانی از کشتی های تجاری ایرانی در خلیج فارس در آن سال ها پرداخت.
آخرین سخنران مراسم یاد شده نیز، امیر خلبان یدالله خلیلی از دیگر خلبانان پیشکسوت هواپیمای F14 بود که ابتدا به بیان تاریخچه ای از نیروی هوایی و تجهیز آن در دهه های گذشته پرداخت و اظهار داشت: وقتی نیروی هوایی مان را با نیروهای هوایی چند شیخ نشین حاشیه خلیج فارس مقایسه می کنند، ناراحت می شوم. با من سوار ماشین زمان شوید تا نیروی هوایی مان را با نیروی هوایی آلمان غربی مقایسه نماییم.
در پایان این مراسم، از خلبانان دوران جنگ تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
منبع: بلك بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب