گفت وگویی با یكی از تهیه كنندگان انیمیشن لوپتو
انیمیشنی که می خواهد برای خانواده ها هم جذاب باشد
به گزارش بلک بلاگ، تهیه کننده انیمیشن «لوپتو» اظهار داشت: در ساخت انیمیشن «لوپتو» کوشیدیم تا به مضامینی بپردازیم که علاوه بر مخاطب کودک و نوجوان، برای خانواده های آنها نیز جذابیت داشته باشد. در بین موضوعات و مضامین مختلفی که برای مخاطب کودک و نوجوان مناسب بود، «امید» را انتخاب کردیم و کوشیدیم تا نتیجه امید، تلاش و پشتکار را برای مخاطبان به نمایش بکشیم. موضوع دیگری که پرداختن به آنرا لازم می دانستیم تاکید بر پشتیبانی از تولید ملی بود.
احسان کاوه مدیر سابق مرکز انیمیشن سازمان سینمایی سوره و یکی از تهیه کنندگان انیمیشن «لوپتو»، در گفت وگویی با ایسنا درباره ی هدف این مرکز از سرمایه گذاری روی انیمیشن «لوپتو» اشاره کرد: پیش از حضور من در مرکز انیمیشن سوره، این مرکز تمرکز خودرا روی تولیدات سریالی گذاشته بود. اما من در دوران مدیریتم تصمیم گرفتم تا به زنجیره تولید آثار سینمایی ورود کنم. به همین جهت و بواسطه تولیدات قبلی موسسه فراسوی ابعاد، با این مجموعه و محمدحسین صادقی آشنا بودم، بعد از شنیدن ایده انیمیشن سینمایی «لوپتو» و خواندن فیلمنامه آن مشتاق سرمایه گذاری روی این اثر شدم.
او درباب همکاری مرکز انیمیشن سوره، با استودیوی فراسوی ابعاد اظهار داشت: همکاری با یک شرکت خصوصی که تجربه ساخت انیمیشن های باکیفیت نیز در کارنامه کاری خود داشته است برای من دارای اهمیت بود و به همین علت مایل بودم تا نخستین محصول مرکز انیمیشن سوره، با مشارکت و همکاری با بخش خصوصی و استفاده از توانایی هنرمندان در این بخش صورت گیرد. پس تصمیم بر این شد تا با استودیوی «فراسوی ابعاد» در تولید انیمیشن «لوپتو» مشارکت ۵۰ درصدی داشته باشیم.
ایشان سپس اضافه کرد: در ساخت انیمیشن «لوپتو» کوشیدیم تا به مضامینی بپردازیم که علاوه بر مخاطب کودک و نوجوان، برای خانواده های آنها نیز جذابیت داشته باشد. در بین موضوعات و مضامین مختلفی که برای مخاطب کودک و نوجوان مناسب بود، «امید» را انتخاب کردیم و کوشیدیم تا نتیجه امید، تلاش و پشتکار را برای مخاطبان به نمایش بکشیم. موضوع دیگری که پرداختن به آنرا لازم می دانستیم تاکید بر پشتیبانی از تولید ملی بود.
مدیر سابق مرکز انیمیشن سوره، امیدواری، خودباوری و نمایش اهمیت تولید داخلی را جزو مهم ترین نقاط قوت انیمیشن «لوپتو» برشمرد و افزود: سازندگان انیمیشن های داخلی باید به این نکته توجه نمایند تا علاوه بر ساخت انیمیشن جذاب، اثری خلق کنند تا به طور غیرمستقیم حاوی پیام های امیدوار کننده برای کودکان و نوجوانان باشد.
کاوه با اشاره به این نکته که ایران جزو معدود کشورهایی است که توانمندی تولید یک انیمیشن سینمایی از نقطه صفر تا صد را دارد، اظهار داشت: هر کشوری در جهان توانایی ساخت انیمیشن را ندارد، منتها در کشور ما این قابلیت قدر دانسته نمی شود و به متخصصین در حوزه تولید و ساخت انیمیشن توجه نمی گردد. در نهایت عواملی مثل پرهزینه بودن ساخت انیمیشن و عدم حمایت مسئولین داخلی موجب می شود تا هنرمندان سمت تولیدات با کیفیت انیمیشنی نروند.
تهیه کننده انیمیشن «لوپتو» با بیان این مطلب که پلت فرم های داخلی به جهت خرید حق اشتراک توسط مخاطبین، دارای سرمایه مالی کلانی هستند، اضافه کرد: متاسفانه سرمایه مالی که پلت فرم های داخلی به جهت نمایش آثار و فروش بدون پرداخت حق اشتراک در این فضا بدست آورده اند، هیچ گاه خرج تولید انیمیشن در کشور نشده و این مساله ظلم بزرگی به صنعت انیمیشن کشور وارد کرده است. بازبینی و مجاب کردن صاحبان پلت فرم ها برای اختصاص سرمایه جهت ساخت انیمیشن، یکی از راه های تشویق متخصصین این حوزه برای ساخت آثار باکیفیت و پیشرفت صنعت انیمیشن در کشور است.
کاوه با اشاره به این نکته که سودآوری یک اثر سینمایی از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: ساخت یک انیمیشن سینمایی شروع ورود به یک فضای سودآور بوسیله زنجیره محصولاتش است. برای سودآوری یک انیمیشن سینمایی، علاوه بر این که باید تلاش شود تا این اثر در گیشه مورد استقبال مخاطبین قرار بگیرد، حق رایت آنرا نیز باید به تلویزیون و وی اودی ها فروخت و در زمینه اکران و فروش بین الملل آن نیز باید کوشش کرد. پس از آن، محصولات جانبی مانند بازی ها و سریال هایی که می توان از آن انیمیشن تولید کرد، کتاب هایی که می توان با موضوع آن منتشر نمود و بازی های کامپیوتری و رومیزیی که با محوریت شخصیت های انیمیشن می توان تهیه کرد، موجب می شود یک انیمیشن سینمایی را سودبخش تلقی نمود.
ایشان سپس اظهار داشت: موفقیت انیمیشن «لوپتو» را زمانی دیدم که در سالن سینما و کنار کودکان و نوجوانان به تماشای این اثر نشستم. لحظاتی که تماشاگران در سینما به وجد می آمدند و صدای خنده و شادی آنها در طول تماشای این انیمیشن و شنیدن نظرهای مثبت و پرانرژی آنها بعد از پایان تماشای «لوپتو» موجب شد تا من «لوپتو» را انیمیشنی بدانم که توانسته پیام اصلی خودرا به مخاطب هدف منتقل کند.
این مدیر فرهنگی با اشاره به محتوای سالم انیمیشن های داخلی، بیان کرد: خانواده ها نیز باید از انیمیشن های با کیفیت داخلی که محتوای سالم و اخلاقی دارد حمایت کنند و کودکان خودرا برای تماشای این آثار به سینماها ببرند و موجب رونق چرخه فروش انیمیشن های ایرانی و تشویق سازندگان داخلی برای ساخت انیمیشن جدید شوند.
کاوه در آخر بیان کرد: «لوپتو» در بین انیمیشن های ایرانی یک وجه تمایز پررنگ دارد و آن هم این است که به سراغ قصه ای ایرانی رفته است، چیزی که کمتر در زمینه انیمیشن ایرانی شاهد آن بودیم. آرزو دارم در آینده به ساخت انیمیشنی با قصه های کهن ایرانی بپردازم تا کودکان و نوجوانان ایرانی را با داستان های اساطیر ایرانی بیشتر آشنا کنم.
انیمیشن سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری و تهیه کنندگی محمدحسین صادقی و احسان کاوه اولین محصول سینمایی مرکز انیمیشین سوره است که اکنون توسط پخش بهمن سبز روی پرده رفته و تا حالا موفق به فروش ۱۴ میلیارد تومانی شده است.
منبع: بلك بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب