آخرین وضعیت فیبرنوری در کشور
بلک بلاگ: یکی از هفت کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت های ارتباطی و فیبر نوری است و مسئولان وزارت ارتباطات تاکید کرده اند با برنامه ریزی انجام شده تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد خانوارها و کسب وکارها به فیبر نوری متصل خواهند شد که سرعت نامحدودی دارد و بتازگی هم اعلام شده که همه شهرهای استان ایلام تحت شبکه سراسری فیبر نوری قرار گرفته است.
به گزارش بلک بلاگ به نقل از ایسنا، رشته های شفاف شیشه ای و پلاستیکی یا فیبرنوری حالا بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را ایجاد کرده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای گذشته در قسمت ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
شبکه زیرساخت کشور با سرمایه گذاری دولت، بیشتر از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم نموده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری های نوین و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
این در حالی است که بر مبنای مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.
در همین رابطه، اخیرا علی کریمی- سرپرست اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام- ضمن اشاره به طرح ملی ایجاد ۲۰ میلیون پورت پوشش فیبرنوری در سرتاسر کشور اظهار کرده است: در استان ایلام با هماهنگی استانداری و شرکت سرمایه گذاری «های وب»، پروژه راه اندازی فیبرنوری با ۳۰۰ نیرو از هفته اول مهر کار شروع شد.
وی اضافه کرد: با شروع این پروژه در استان ایلام، ۱۳۰ کیلومتر از نظر ساختار حفاری شده است و ۲۲۰ کیلومتر هم کابل دیواری راه اندازی شده که میتوان گفت در مجموع ۳۵۰ کیلومتر کابل در ۲۷ شهر ایلام کشیده شده است.
سرپرست اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام با بیان این که پروژه فیبرنوری این استان در دهه فجر افتتاح می گردد، اظهار داشت: برنامه لازم برای واگذاری اینترنت پر سرعت برای همه شهرهای استان ادامه دارد و تحول خوبی در سطح دیتا شاهد می باشیم امیدوارم در سایر استان ها هم این مورد پیگیری شود و این آمادگی را داریم که تجارب خویش را در اختیار دیگر استان ها قرار دهیم.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی با اشاره به اینکه ایلام از نظر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) در رتبه ۱۷ در بین دیگر استان ها قرار دارد، اضافه کرد: استان ایلام دارای ۳۷۸ روستای بالای ۲۰ خانوار هستیم و تابحال ۳۴۴ روستا زیر پوشش اینترنت پرسرعت قرار گرفته اند و تا آخر سال آینده همه روستاها زیر پوشش اینترنت پرسرعت قرار می گیرند.
کریمی ضمن اشاره به موانع موجود در بحث توسعه ارتباطات روستایی این استان اظهار نمود: عمده مشکل موجود در توسعه ارتباطات استان ایلام، کوهستانی بودن و صعب العبور بودن برخی مناطق است که در مواقعی برای پوشش، مجبور به ایجاد چندین سایت هستیم.
همچنین طبق اعلام شرکت مخابرات، رضا خلیلی- معاون شبکه مخابرات ایران- در مصاحبه ای در رابطه با سهم شرکت مخابرات ایران برای تحقق برنامه توسعه فیبر نوری اظهار نمود: یکی از زیرساخت های تخصصی و اصلی شرکت مخابرات که بعنوان یک اپراتور با تجربه با بیشتر از ۵۰ سال به حساب می آید، توسعه شبکه فیبر نوری است که اجرای آن از ده ها سال پیش شروع شده و همچنان بعنوان امری مستمر ادامه دارد.
وی اظهار داشت: الان بزرگترین زیرساخت شبکه فیبر نوری کشور در اختیار شرکت مخابرات ایران است، اما در واقع در سالهای اخیر، بحث رساندن این فیبر به مشتریان مطرح گردیده است، چونکه قبلا این فیبر در مسیرهای بین شهری و انتقال استفاده می شد، اما این تغییری که در بحث فناوری و دسترسی مشترکان اتفاق افتاد، بحث اجرای فیبر جهت استفاده های کاربران عادی، خانگی، تجاری و سازمانی را بیان کرد که رویکرد جدیدی به حساب می آید.
معاون شبکه شرکت مخابرات ایران اضافه کرد: حجم نیاز در اجرای فیبر در این مقوله بسیار زیاد و با عددهای قبلی خیلی متفاوت می باشد و شاید میلیونها کُر کیلومتر فیبر برای این کار مصرف شود.
وی اظهار داشت: شرکت مخابرات ایران در زمینه چارچوب برنامه های ابلاغی این مسیر را ادامه می دهد و برنامه ای که برای سال جاری پیشبینی شده است، افزون بر ۸۰۰ هزار پوشش خواهد بود و این به مفهوم اینست که ۸۰۰ هزار خانوار را این شبکه زیر پوشش قرار دهد.
خلیلی اضافه کرد: بر همین اساس، مشتریان یا خانوارهایی که در محدوده هستند باید درخواست بدهند و با عنایت به ظرفیت بازار و نیاز مردم، به شبکه فیبر نوری وصل می شوند.
پیش از این هم عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در رابطه با پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها هم گفته بود تابحال ۱۰ شرکت و اپراتور برای اجرای این طرح ملی پای کار آمده اند و کار در ۶۵ شهر در ۱۰ استان شروع شده است و امیدوارم که تا دهه فجر سالجاری، در سرتاسر کشور آغاز شود.
گفتنی است یکی از هفت کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت های ارتباطی و فیبر نوری است و ایران در این عرصه جزو کشورهای انتهای فهرست است اما توسط مسؤلان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید شده با برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد خانوارها و کسب و کارها به فیبر نوری متصل خواهند شد که سرعت نامحدودی دارد؛ دولت منابع لازم را تأمین کرده و ۸ درصد از درآمد اپراتورهای همراه به این مورد اختصاص می یابد. همینطور سرمایه لازم تأمین شده و زیرساخت های حقوقی هم فراهم گشته است.
منبع: بلك بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب