با چاپ یك كتاب بررسی شد؛

شفیعی کدکنی در شعر معاصر چه جایگاهی دارد؟

شفیعی کدکنی در شعر معاصر چه جایگاهی دارد؟

به گزارش بلک بلاگ، کتاب بررسی جایگاه شعر دکتر شفیعی کدکنی در ادبیات معاصر نوشته حسن گل محمدی توسط انتشارات جامی منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، کتاب «بررسی جایگاه شعر دکتر شفیعی کدکنی در ادبیات معاصر» نوشته حسن گل محمدی اخیرا توسط انتشارات جامی منتشر و روانه بازار نشر شده است.
این کتاب شامل مقالاتی با این عناوین است:
«بررسی جایگاه شعر دکتر شفیعی کدکنی در ادبیات معاصر»، «مانیفست فکری و ذهنی دکتر شفیعی کدکنی»، «دیدگاه های دکتر شفیعی کدکنی در رابطه با شعر و شاعری»، «چرا دکتر شفیعی کدکنی شاعر آوانگارد نیست؟»، «دکتر شفیعی کدکنی، شاعری در پشت نقاب ها»، «بررسی سیمای زن و مفهوم عشق در شعر دکتر شفیعی کدکنی»، «نقد و بررسی شعر دیباچه دکتر شفیعی کدکنی»، «دکتر شفیعی کدکنی و قصیده غوک نامه»، «تاثیرپذیری دکتر شفیعی کدکنی از ایدئولوژی چپ»، «نقدی بر دیدگاه دکتر شفیعی کدکنی در رابطه با غزلی از سایه»، «خانه مخروبه نیما یوشیج و دل نگرانی دکتر شفیعی کدکنی»، «دکتر شفیعی کدکنی شاعری کفتر باز»، «سرقت اشعار نیما یوشیج توسط دکتر ناتل خانلری»، «دکتر شفیعی در نقش پدرخواندگی در ادبیات معاصر»، «چرا دکتر شفیعی کدکنی نقد ادبی در آثارش را برنمی تابد»، «دکتر شفیعی کدکنی کیست؟»، «عطا و لقای دکتر شفیعی کدکنی»، «روش ارزیابی جایگاه شاعران شعر نو»، «ماتریس زیبایی شاعران شعر نو».
محمدرضا شفیعی کدکنی در ادبیات و فرهنگ امروز ایران نامی آشناست و در جایگاه استادی ادبیات توانسته شاگردان بسیاری را تربیت کند و در جایگاه منتقدی آگاه نیز، توانسته در زمینه های تئوریک نقد هم فعالیت قابل توجهی داشته باشد. تصحیح او از متون گذشته همچون آثار عطار هم زبانزد است. اما شاعری مشهور هم هست که از دیر باز دفترهای شعر خویش را به چاپ سپرده و نامش در تاریخ ادبیات معاصر بعنوان شاعر هم ثبت شده است. به علت جایگاه معلمی شفیعی کدکنی، هیچ گاه آثارش مورد نقد و بررسی چندانی قرار نگرفته اند و همه منتقدان به علت همین جایگاه واهمه ای از پرداختن به آثار شفیعی داشته اند. گل محمدی در این کتاب و در بعضی دیگر از پژوهش های خود به نقد آثار این شاعر پرداخته است.
نویسنده در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب چنین نوشته است:
«علی رغم موفقیت های نسبی دکتر شفیعی در شعر نیمایی، وی در غزل چندان موفق نیست، سبک خراسانی را تبعیت می کند که برای سرودن غزلِ ناب مناسب نمی باشد. مضامین غزلیات این شاعر همه تقلید از گذشته است، به صورتی که از لحاظ غزل میتوان او را یک شاعر متوسط در حد شاعران دوران گذشته معرفی نمود.
اگر دکتر شفیعی به تهران نیامده بود و اگر با نیما و شعر نیمایی آشنا نشده بود (به لطف دکتر علی شریعتی) او یک شاعر سبک خراسانی با سروده های سنتی باقی می ماند و حتی نمی توانست در حد و اندازه عماد خراسانی هم جایگاه شعری در ادبیات معاصر پیدا کند.
پیروی از نیما او را عوض کرد و به شعرش جایگاه خوبی در بین شاعران معاصر بخشید. ولی استاد شفیعی نه تنها قدردان نیما نشد بلکه او را به خاطر دشمنی اش که دکتر خانلری به نیما پیدا کرد، به باد انتقاد گرفت و در مظان افترا قرار داد.»
این کتاب با ۳۰۳ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه، و قیمت ۲۸۰ هزار تومان عرضه شده است.


منبع:

0.0 از 5
1403/04/11
12:13:06
193
تگهای خبر: كتاب , نویسنده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵