صالحی:

مردم پاکستان زبان فارسی را قسمتی از هویت فرهنگی خود می شناسند

مردم پاکستان زبان فارسی را قسمتی از هویت فرهنگی خود می شناسند

به گزارش بلک بلاگ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جایگاه باارزش زبان فارسی در پاکستان اظهار داشت: مردم این کشور، زبان فارسی را نه به عنوان زبان دوم، بلکه قسمتی از هویت فرهنگی خود می شناسند.



به گزارش بلک بلاگ به نقل از مهر، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشینه تاریخی و اشتراکات عمیق فرهنگی و مذهبی میان ایران و پاکستان اظهار داشت: روابط دو کشور مبتنی بر پیوندهای تمدنی کهن و باورهای مشترک دینی است که ظرفیتهای ارزشمندی برای ایجاد طرح ها و برنامه های مشترک فرهنگی فراهم می آورد.
وی با اشاره به ظرفیتهای مغفول مانده در عرصه گردشگری، و در جواب اظهارات همتای پاکستانی بر اساس رونق گردشگری زیارتی از پاکستان به ایران و استقبال محدود ایرانیان از سفر به پاکستان، اضافه کرد: اگر مردم ایران با جاذبه های گردشگری، طبیعی و فرهنگی پاکستان آشنایی بیشتری پیدا کنند، بدون تردید تمایل به سفر به این کشور افزایش خواهد یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تکیه بر این که گردشگری نباید فقط به حوزه زیارت محدود بماند، اظهار داشت: ایران از ظرفیتهای متنوعی در عرصه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و سلامت برخوردارست که معرفی آنها به مخاطبان خارجی، خصوصاً در پاکستان، از مسیرهایی چون رسانه ها، تولید مستندهای مشترک، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی و گردشگری، و تعاملات دانشگاهی قابل تحقق است.
وی با اشاره به جایگاه باارزش زبان فارسی در پاکستان اظهار داشت: مردم این کشور، فارسی را نه به عنوان زبان دوم، بلکه قسمتی از هویت فرهنگی خود می شناسند. از اقدامات دولت پاکستان در حمایت و تقویت کرسی های زبان فارسی در دانشگاه ها تقدیر می کنم.
صالحی خواهان توسعه تعاملات فرهنگی دوجانبه در قالب تولیدات مشترک هنری، حضور فعال هنرمندان در جشنواره های منطقه ای و ایجاد فضاهای نمایشگاهی مشترک میان دو کشور شد.

آغوش کشورش به روی همه فعالان فرهنگی، هنرمندان و گردشگران ایرانی باز است

در این دیدار، اورنگزیب خان کهچی وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح شده از طرف ایران، اظهار داشت: زبان فارسی تا قبل از ورود استعمارگران، زبان اصلی مردم شبه قاره بوده و نقش محوری در انتقال مفاهیم دینی و فرهنگی، همچون آشنایی مردم این سرزمین با اسلام، ایفا کرده است. امروز نیز پیوندهای عمیق تاریخی و علاقه قلبی مردم پاکستان به ایران، سرمایه ای باارزش برای توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور به شمار می آید.
وزیر میراث ملی پاکستان با اشاره به اینکه ایران کشور دوست و برادر ما است، اظهار داشت: آغوش کشورش به روی همه فعالان فرهنگی، هنرمندان و گردشگران ایرانی باز است و اسلام آباد از گسترش حضور فرهنگی ایران در زمینه های مختلف، از جشنواره ها و نمایشگاه ها گرفته تا طرح های مشترک هنری و آموزشی، استقبال می کند.
وی اضافه کرد: پاکستان آماده است تا در فضایی دوستانه و برادرانه، ظرفیتهای مشترک فرهنگی و تمدنی با ایران را به فرصت های ملموس همکاری تبدیل کند.
اورنگزیب خان کهچی با اشاره به طرح مشترک ساخت مستندی با ترکیه درباره ی اشتراکات فرهنگی دو کشور اضافه کرد: در صورتیکه ما با ایران اشتراکات فرهنگی و تمدنی بیشتری نسبت به ترکیه داریم، شایسته است طرح های مشابهی میان ایران و پاکستان نیز شکل گیرد.
وی اضافه کرد: پاکستان زوار مذهبی بسیاری دارد که با اشتیاق به زیارت اماکن مقدس در ایران سفر می کنند و بدون تردید، در صورت تسهیل روند صدور ویزا، شمار این زوار می تواند بطور شایان توجهی افزایش یابد.
وزیر فرهنگ پاکستان با اشاره به ظرفیتهای گسترده فرهنگی کشورش، از مشارکت هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی ایرانی در جشنواره ها و نمایشگاه های گوناگون این کشور استقبال کرد و اظهار داشت: زمینه های فراوانی برای همکاریهای فرهنگی و هنری میان ایران و پاکستان وجود دارد که با اراده و مشارکت فعال جامعه فرهنگی دو کشور، می توان آنها را بصورت مؤثر فعال و گسترش داد.


منبع:

0.0 از 5
1404/02/05
11:49:25
13
تگهای خبر: آموزشی , برنامه , جشنواره , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها