اركستر ملی ایران سلام حسین علیزاده را به مردم رساند
به گزارش بلک بلاگ تمامی نوازندگان ارکستر ملی با رهبری بردیا کیارس در تالار اصلی تالار وحدت جمع شده اند؛ نوازندگان سازهای زهی ماسک به چهره دارند و نوازندگان سازهای بادی نه. فرنچ هورن ها با صدای زیری نواخته می شوند، از هر گوشه سالن صدایی به گوش می رسد. فضای کار تماشای صحنه ای مهم از یک فیلم تاریخی را تداعی می کند و گویی هر لحظه مقرر است اتفاق مهمی رخ دهد.
ارکستر ملی ایران در سی وششمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای قطعات «سلام» به آهنگسازی حسین علیزاده، «بیا» از حبیب اله بدیعی و شهرام توکلی و شعر تورج نگهبان، «خاک مهر آیین» از علی اکبر قربانی و «شور» از فکرت امیرف به رهبری بردیا کیارس پرداختند.
در ادامه گزارش خبرنگار ایسنا از این اجرا را می خوانید:
در اجرای قطعه اول که «سلام» نام دارد، فضای ایرانی کار مخاطب را به وجد می آورد و او را به خود مجذوب می کند. این قطعه بر مبنای تمی مشهور از استاد حسن کسایی توسط حسین علیزاده ساخته شده و در آلبومی با نام «صبحگاهی» انتشار یافته است.
در لحظات اجرای «سلام» ارکستر هر لحظه حرف جدیدی برای گفتن دارد. در سرتاسر قطعه ملودی های آشنای موسیقی ایرانی را می شنویم. رفته رفته از میزان هیجان کار کاسته شده و نوایی محزون را می شنویم ولی باردیگر آن فضای هیجان انگیز به اجرا باز می گردد. سازها همگی در کنار هم می نوازند، اوج می گیرند و بخش اول به اتمام می رسد.
در ادامه به قطعه «بیا» می رسیم که از ساخته های به نام حبیب الله بدیعی با ترانه ای از تورج نگهبان و تنظیم شهرام توکلی با آواز پوریا اخواص اجرا می شود. این بخش هم شور و هیجان مخصوص به خویش را دارد. بعد از لحظاتی پوریا اخواص می خواند: «بیا بیا. دل ستم دیده مرا عاشق تر کن...».
این بخش حدودا فضای یکنواختی دارد و فراز و نشیب کم تری در آن دیده می شود و تنها گاهی وقتی خواننده بخش ابتدایی شعر را در اوج می خواند، ارکستر هم اوج می گیرد.
بخش سوم هم با همراهی اخواص همراه می باشد. اجرای قطعه «خاک مهرآیین» با آهنگسازی علی اکبر قربانی برای ارکستر تنظیم شده بود. این تصنیف را اسماعیل فرزانه سروده و در دستگاه ماهور است. «خاک مهرآیین» یک اثر موسیقایی سمفونیک با مضمون ملی ـ میهنی است که برای نخستین بار در مرکز موسیقی صداوسیما ضبط شده است.
این قطعه همان گونه که از نامش برمی آید، فضایی حماسی دارد و بارها با صدای خوانندگان مختلف اجرا شده است؛ در انتها در حالیکه اخواص در اوج می خواند «جاویدان ایران»، قطعه تمام می شود.
سازهای کوبه ای در حالتی گنگ نواخته می شوند. صدای ساز ابوا به گوش می رسد. فضایی آرامش بخش برای نواختن سمفونی «شور» در سالن حکم فرماست. سازهای زهی هم در همان فضا نواخته می شوند تا اینکه برای یک لحظه سازها سرعت بیشتری می گیرند و بعد از لحضاتی باردیگر همان روند ادامه می یابد. حالا سازهای بادی در اوج نواخته می شوند، سازهای زهی هم همینطور. همانطور که از اسم قطعه برمی آید، هر لحظه شوری به جان ارکستر می افتد و بعد از لحضاتی این شور فروکش می کند.
اسامی هنرمندان حاضر در ارکستر ملی ایران به شرح زیر است:
رهبر ارکستر: بردیا کیارس/ خواننده: پوریا اخواص/ کنسرت مایستر: مازیار ظهیرالدینی/ ویلن: آرمین قضاتی، رایین نورانی، آذین نصرتی مقدم، علیرضا خلج اسمعیلی، هلیا محمدولی بارفروش، رمیصا نفیسی، بردیا طراحی، بهراد سوخکیان، آناهیتا عظیمی، فرمهر حسن بیگلو، برهان همتی / ویلن دو: نگین سمایی، بهنام آقاجانیان، محمدرضا نامجو، فاطمه اسدی، سانوا عندلیبی، علیرضا فواکهی، سبا علیمحمدی، سارا هاشمی، امیرمحمد نظر، نفیسه محمودی / ویولا: هومن اتابکی، همایون هاشم زاده، مهدی جوانبخت، پیمان ابوالحسنی، امیرحسین طاعی، جاوید پناهی، امیرحسین منصوری، مهدی منادی/ ویلنسل: محمدحسین غریبی، ارسلان علیزاده، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، مسعود فیروزی نژاد، سینا آذرآباد، غزاله حاج کاظم شیرازی، منا ایقانی/ کنترباس: سروش کاکاوند، محمدهادی اسماعیلی، محمد علیزاده، یلدا میرحسینی/ فاگوت: امیرحسین محمدیان، امیر ملکی زاده/ فلوت: شقایق صادقیان، روشنک نوشی/ کلارینت: سایوری شفیعی، محمد ملک لی/ کلارینت باس: امیر حسین صادقی زاده/ ابوا: حسام صدفی نژاد، فربد هوشنگی/ ساکسوفون آلتو: علیرضا حمزه لو/ ترومبون: حسین شریفی، سهیل حصارکی/ ترومپت: علیرضا میرآقا، حسن فراهانی، رضا آذرنجات/ توبا: بابک میردادیان/ پیکولو: غزاله میرزازاده/ هورن: باران ذوالفقاری، نیما سرایی، آبتین زین الدین، امیرحسین گرگین، امین ابراهیم زاده، رژینا صادقی/ سنتور: پگاه زاهدی/ قانون: مژگان محمدحسینی/ تار یک: مسیح تحویلداری، صبا طبخی، آناهیتا رمضانی/ تار دو: مسعود آذین، مهسا لواسانی، رضا میرزا رزاز/ عود: فاطمه دهقانی، حمیدکریمیان/ تیمپانی: عرفان فرشی زاده/ کوبه ای: ماهان ببری، پوریا شیوافرد، زهرا صبری.
* تصاویر این گزارش از سایت جشنواره موسیقی فجر استفاده شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب